GROEPSACTIVITEITEN

Ben je op zoek naar een interessant en origineel uitje voor collega’s, vrienden of familieleden? Earth Awareness biedt verschillende groepsactiviteiten aan voor een onvergetelijke ervaring. Of je een activiteit zoekt van een paar uurtjes of voor een lang weekend, ons multidisciplinaire team verzorgt originele, uitdagende en grensverleggende activiteiten voor uiteenlopende gezelschappen. Alle activiteiten vinden plaats in de NatuurTempel, enkele zijn ook op andere locaties te boeken. Bijzondere uitjes die een waardevolle bijdrage leveren aan jouw evenement, informeer naar de beschikbaarheid en mogelijkheden door onderaan deze pagina het formulier in te vullen.

Ons aanbod

Voor originele, uitdagende & grensverleggende uitjes

Ronleiding NatuurTempel

Door Mark & Maya ~ Earth Awareness

Kunst, natuur & bewustzijn voeren de boventoon. Sinds 2012 wordt er vanuit inspiratie aan de NatuurTempel gebouwd. Het unieke en enorme ronde kunstwerk, gemaakt van dikke stammen en kronkelige takken, gekleurd glas en leem, is nagenoeg voltooid.

We ontsteken het vuur in de NatuurTempel en gaan er met z’n allen omheen zitten,.. je kijkt je ogen uit. De NatuurTempel staat bol van educatieve en inspirerende verhalen over bijvoorbeeld organisch bouwen, natuur- en boomsymboliek, kunst, doel en functies van tempels of architectuur. Maar dan zijn we er nog niet. We wonen er al sinds 2001 volledig off grid, waardoor we een schat aan praktijkervaring, levenslessen en actuele kennis hebben opgedaan die we graag delen. Mensen zijn vaak ontzettend nieuwsgierig en stellen veel vragen, bijvoorbeeld over hoe we dat in de winter doen zonder centrale verwarming? Deze bijeenkomst zet mensen aan het denken, het brengt verwondering en inspiratie, er zal nog vaak over gesproken worden na afloop.


Geschikt voor: Familie, vrienden, collega’s

Minder

geschikt voor: Kinderen, omdat er voornamelijk gepraat wordt

Taal: Nederlands

Min aantal deelnemers: 15 personen

Max aantal deelnemers: 60 personen

Duur: 2 uur of 3 uur

Prijs: Op aanvraag

Inclusief: Koffie, thee, biologisch diksap

Zelf meenemen: x

Vuur Ceremonie

Door Mark & Maya ~ Earth Awareness

Wil je iets organiseren wat mensen echt met elkaar verbind? Is er iets bijzonders te vieren of wil er iemand in het zonnetje worden gezet? Speelt er een onderwerp wat speciale aandacht verdient?


Met een vuurceremonie in de NatuurTempel weet je zeker dat je precies krijgt wat je zoekt. Stel je voor; al jouw genodigden rond een warm vuur in de adembenemende sfeer van de NatuurTempel, zoals onze voorouders dat ook deden.

Onder de ervaren begeleiding van Mark & Maya wordt iedereen opgenomen in de cirkel van co-creatie. We maken muziek en zingen. De spreekstok gaat rond, harten gaan open. Dit is het moment waarop de magie begint te werken, waardoor ideeën kracht krijgen, waarmee energie wordt aangetrokken, waar verbinding en helderheid ontstaat, en vooral saamhorigheid.

Jouw gasten hoeven echt geen ervaring met spiritualiteit te hebben om het te laten slagen, alleen een open houding is wel belangrijk. Graag gaan we van te voren met jou in gesprek over het doel wat je voor ogen hebt, zo kunnen we samen, wat er in potentie besloten ligt, naar het hier en nu halen.


Geschikt voor: Iedereen met een open houding

Minder

geschikt voor: Kinderen onder 8 jaar

Taal: Nederlands en/of Engels

Min aantal deelnemers: 15 personen

Max aantal deelnemers: 50 personen

Duur: 3 uur (bij voorkeur in de avond)

Prijs: op aanvraag

Inclusief: Koffie, thee, biologisch diksap

Zelf meenemen: x

Cacao Ceremonie

Door Mark & Maya ~ Earth Awareness

In de basis is een cacao ceremonie hetzelfde als een vuurceremonie, maar door het serveren van een drank gemaakt van rauwe cacaobonen brengen we het duidelijk naar een next level. Cacaobonen worden traditioneel gebruikt in ceremonies van de Maya’s en Azteken in zuid Amerika.


Het geeft een euforisch en ‘uplifting’ gevoel, maar geeft je ook een energie-boost en is heerlijk hartverwarmend. Naast de fysieke gemakken heeft cacao ook een positief effect op je mentale staat. Het bevat tryptofaan, wat je serotonine-levels een impuls geeft, waardoor er een zalig, liefdevol en verzachtend gevoel door je heen gaan stromen. Het bevat ook cacaostof dat ook van nature vrijkomt bij mensen die een ‘natural high’ ervaren tijdens het sporten of als we verliefd zijn.


Dit superfood helpt om naar onze natuurlijke staat van zijn terug te keren en brengt ons van het hoofd naar het hart. Het verbind ons met onze intuïtie en zal van daaruit een positieve bijdrage leveren aan de openheid van de groep en de diepgang van de ceremonie.


Geschikt voor: Iedereen met een open houding

Minder geschikt voor: Kleine kinderen

Taal: Nederlands en/of Engels

Min aantal deelnemers: 15 personen

Max aantal deelnemers: 50 personen

Duur: 3,5 uur (bij voorkeur in de avond)

Prijs: Op aanvraag

Inclusief: Koffie, thee, diksap, 1 kop rauwe cacaobonen-drank (met specerijen zoals kaneel, peper, kardemom)

Zelf meenemen: x

Ons aanbod

Voor originele, uitdagende & grensverleggende uitjes

Natuurbelevingsexpeditie

Door Louise van Luijk - De Oersprong 

Het is bewezen, in de natuur overleef je beter wanneer je samenwerkt. De natuur laat dit ook aan ons zien in al haar verschillende vormen van symbiose en samenwerken. Zo groeit een appelboom beter wanneer de goudsbloem en knoflook in zijn omgeving staan. Pure samenwerking. Tijdens deze workshop ga je zelf contact maken met de natuur, waaronder jouw eigen natuur. Samen maken we een wildplukwandeling door de omgeving, waarna we op eigen gemaakt vuur een heerlijke soep toveren. Dit vereist ultieme samenwerking en vertrouwen. Na deze workshop zul je voor altijd anders naar de natuur om je heen kijken en er opent zich een ongekende wereld vol inspiratie, overvloed en vreugde.


Geschikt voor: Jong en oud, families, teams en schoolklassen

Niet geschikt voor: Mensen die slecht ter been zijn

Taal: Nederlands

Min aantal deelnemers: 10 personen

Max aantal deelnemers: 20 personen

Dus als we bij 10 deelnemers allebei 27,50 rekenen, bij 15 deelnemers 22,50 euro en bij 20 deelnemers 17,50

Duur: 2,5 uur, kan in overleg uitgebreid worden tot een hele dag

Prijs: op aanvraag

Inclusief: Koffie, thee, biologisch diksap

Zelf meenemen: Warme kleding die vies mag worden en stevige schoenen

Dansfeestje

Door Mark, Maya & DJ ~ Earth Awareness

Lekker los! Dansen is heerlijk, gezellig en gezond. De NatuurTempel leent zich hier uitstekend voor, het heeft iets oers om rond het vuur te dansen, terwijl door de enorme doorzichtige dome het maanlicht schijnt. Het feest wordt ingeleid met een gezamenlijke opening en zal aan het einde ook weer zo worden afgesloten. Dan neemt onze ervaren dj het op subtiele wijze over en begint de reis in de wondere wereld van melodieën. Onvermijdelijk gaat uiteindelijk iedereen los op de ritmes. Een variatie aan muziekstijlen, geïnspireerd door alle windstreken met een heerlijke cadans en balans. Het golft tussen tribal, klassiek, goa, filmisch, zang en pop, alles kan aan bod komen, Uit je hoofd, in je lijf. Dus als het uitbundig mag zijn, dan is een dansfeestje in de NatuurTempel zeker een toppertje. Het grote verschil met andere dansplekken is dat je hier lekker op je blote voeten (of op slofjes) danst en het is alcoholvrij. We kunnen op verzoek extra creatief zijn met lekkere en aparte drankjes, zoals mocktails (alcoholvrije cocktails), heerlijke theetjes, chai of sapjes.


Geschikt voor: Iedereen

Minder geschikt voor: Kinderen onder 7 jaar

Taal: Nederlands / Engels

Min aantal deelnemers: 25 personen

Max aantal deelnemers: 55 personen

Duur: 3 uur + 1 uur napraten = 4,5 uur

Prijs: op aanvraag

Inclusief: Thee, biologisch diksap

Zelf meenemen: x

Liefdes Ceremonie

Door Mark & Maya ~ Earth Awareness

Je bent op zoek naar een sprookjesachtige plek om de liefde te bezegelen? Natuurlijk en vrij, authentiek en een tikkeltje avontuurlijk? De NatuurTempel is DE droomlocatie om te vieren dat jullie met elkaar door het leven willen gaan. De ruimte ademt het natuurlijke leven, de organische schoonheid schept een serene en intieme sfeer die de sublieme basis vormt voor een authentieke liefdesceremonie.

De liefde is heel persoonlijk en er zijn gelukkig steeds meer mensen die er hun eigen invulling willen geven aan het vieren van de verbintenis. Wij houden daar wel van, je eigen waarheid leven. En we zitten boordevol ideeën om er samen met jullie een onvergetelijke liefdesceremonie van te maken! Het leuke is dat alle gasten een actieve bijdrage leveren tijdens de ceremonie, waardoor een mooie dynamiek ontstaat die voor verrassende, ontroerende of waarachtige momenten zorgt. Na de ceremonie nog een receptie of een feest? Het is allemaal mogelijk, want in de heerlijke tuinen met grote schommelbanken, waar kampvuren ontstoken kunnen worden, zullen al jouw gasten zich super relaxed voelen. Misschien heb je ook interesse in ons netwerk van vuurdansers, straattheater-artiesten of percussie-muzikanten? Zie je de originele trouwfoto’s al voor je?


Geschikt voor: Iedereen

Minder

geschikt voor: x

Taal: Nederlands

Min aantal deelnemers: 20 personen

Max aantal deelnemers: 60 personen

Duur: Nader overeen te komen

Prijs: Op aanvraag

Talks

Voor originele, uitdagende & grensverleggende sprekers

Mark Huser

Earth Awareness

Mark (1977) is een gepassioneerd spreker met een schat aan praktijkervaring en kennis over culturele, aardse en spirituele onderwerpen. Mark wordt het best omschreven als pionier en inspirator. Hij deelt zijn verhalen en ontdekkingen met een ongetemde gedrevenheid, met als doel om complexe dingen simpel te maken en mensen te inspireren om niet alleen buiten de gebaande paden te denken, maar ook te handelen.


Hij neemt de luisteraars moeiteloos mee in een vlammend betoog over de noodzaak van actie in een tijd die daarom vraagt. Mark is namelijk vooral een doener, hij is de initiator van Stichting Earth Awareness en de innovatieve kunstenaar, architect en bouwmeester van de NatuurTempel.


Dit is de man die kan meepraten over het bereiken van ambitieuze doelen met beperkte middelen. Hij snapt hoe je (maatschappelijke) grenzen verlegd en hoe je jezelf zover krijgt om de werelden buiten je comfort-zone te gaan verkennen. Vele honderden mensen hebben zijn verschillende lezingen al ademloos bijgewoond, Mark weet met zijn woorden mensen te raken in het hart.


Lezing: NatuurTempelKunst

Lezing:

Ceremonieel gebruik van heilige planten

NatuurTempel Kunst

Door Mark Huser

Velen worden aangetrokken door tempels en andere krachtplekken. De tempels uit de oudheid zijn dan ook het meest waardevolle culturele erfgoed van de mensheid. Men reist er de wereld voor rond om ze te bezoeken, van de tempels in Mexico tot de heilige watervallen in Ecuador, van Stonehenge tot de Pyramides. Wat maakt dat er zo’n aantrekkingskracht uitgaat van deze plaatsen en wat maakt iets eigenlijk een tempel? Mark neemt de NatuurTempel als vertrekpunt om tal van onderwerpen aan te raken, waardoor interessante gesprekken ontstaan en stof tot overdenken wordt meegegeven.


Enkele onderwerpen zijn; de heilige geometrie, architectuur, off grid bouwen, iconografie, boomsymboliek, kunst, maatschappij, mysterieschool, bewustzijn en de bouw van de innerlijke tempel.

Het is een boeiende reis van een collectieve droom naar een gezamenlijke manifestatie van een nieuwe werkelijkheid. Nu is de tijd om als mensheid onze morele waardes en acties in een helder daglicht te bezien, de NatuurTempel biedt hier ruimte voor en illustreert een reëel beeld van het nieuwe paradigma. Gegarandeerd een boeiende lezing, een avontuurlijke reis en een doorleeft verhaal.


Geschikt voor: Volwassenen

Minder

geschikt voor: Kinderen < 12 jaar

Taal: Nederlands

Min aantal deelnemers: 15 personen

Max aantal deelnemers: 60 personen

Duur: 2,5 of 3,5 uur

Prijs: Op aanvraag

Inclusief: Koffie, thee, diksap,

Zelf meenemen: x

Ceremonieel gebruik van heilige planten

Door Mark Huser

De laatste jaren zijn ‘sacred plant’ ceremonies met ayahuasca, iboga, peyote of magic mushrooms erg populair. Steeds meer mensen zijn nieuwsgierig geworden vanwege talloze positieve onderzoeksresultaten vanuit de wetenschap, of hebben interesse in mystieke ervaringen, sjamanen en earth-keepers. De aantrekkingskracht die bewustzijnsverruimende planten op dit moment uitoefenen is onmiskenbaar.


Goede voorlichting is belangrijk gezien de levens-veranderende impact die een dergelijke ervaring kan hebben. Mark is een ervaringsdeskundige en facilitator van dergelijke ceremonies sinds 2006. Hij is in de leer geweest bij verschillende sjamanen en zijn kennis over traditionele inwijdingen en ceremonies is groot, hij fungeert als een brug tussen de traditionele medicine people en de Westerse cultuur. De lezing geeft een dieper begrip over deze ‘medicijnplanten’, over de potentie ervan en hoe op een veilige manier door onze innerlijke werelden te reizen. In begrijpelijke taal vertelt Mark over de kracht en essentie van bidden of chanten, de voorbereiding en integratie van een ceremonie en de rol van het vuur. Een interessant verhaal over hoe je met de natuur als ultieme leraar, bouwt aan je innerlijke tempel.


Geschikt voor: Volwassenen

Minder

geschikt voor: Kinderen < 16 jaar

Taal: Nederlands

Min aantal deelnemers: 15 personen

Max aantal deelnemers: 60 personen

Duur: 2,5 of 3,5 uur

Prijs: Op aanvraag

Inclusief: Koffie, thee, diksap,

Zelf meenemen: x

Vanwege de steeds veranderende maatregelingen kun je het beste contact opnemen om te informeren wat mogelijk is op dit moment.

Meer informatie of een datum bespreken? Vul dit formulier in, we nemen contact met je op.

Ik heb interesse in:*
Aantal personen*
This site uses Google reCAPTCHA technology to fight spam. Your use of reCAPTCHA is subject to Google's Privacy Policy and Terms of Service.

Bedankt voor jouw interesse in onze groepsactiviteiten. We zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen. Team Earth Awareness
0