Earth Awareness

Holistisch Inspiratie Centrum

De NatuurTempel is een 140 m2 rond kunstwerk, organisch gebouwd met dikke stammen en kronkelige takken, gekleurd glas en leem. De majestueuze houten vloer met een stijlvolle vuurplaats in het centrum geven de NatuurTempel klasse. De 7 diameter dome, een geodetisch koepelvormig gewelf in het centrum van het dak, is s ’nachts een galactische klok waardoor je de hemel-zodiac kan gadeslaan. Overdag komt het zonlicht erdoor naar binnen en zie je de kronen van de omringende kathedraalachtige bomen. 


Bibliotheek van de aarde - gemaakt van meer dan 40 verschillende soorten hout, veelal inlands, geven de Tempel een onmiskenbaar eigen karakter. Iedere houtsoort vertelt een eigen verhaal, zowel fysiek als symbolisch. Bouwtechnisch is de NatuurTempel een combinatie geworden van verschillende ecologische bouwstijlen, er zitten elementen in van een earth-ship, een hobbit house plus en een blokhut. Er is gebruik gemaakt van stroleem en kopshout bouwtechnieken. Er is ook van alles vertellen over welke vormen van architectuur er in het kunstwerk zijn toegepast, en welke overeenkomsten het ronde gebouw heeft met de palenkransen die onze voorouders bouwden. Tijdens een rondleiding komen tal van zulke wetenswaardigheden aan bod.


De bouw van de NatuurTempel is een vergevorderd stadium, maar nog niet af. Momenteel wordt er gewerkt aan de laatste grote klussen. Earth Awareness gebruikt de plek wel al voor evenementen, met name in de maanden maart tm oktober. 

Wanneer de NatuurTempel volledig wind- en waterdicht is, kan de ruimte ook gehuurd worden door andere organisaties, particulieren en bedrijven.


Zoek je een locatie voor jouw evenement in 2020? Informeer dan gerust alvast naar wat er mogelijk is.

Spirit of Community - In de afgelopen jaren hebben meer dan 200 vrijwilligers een bijdrage geleverd aan het bouwen van de Tempel. Hun bijdrage in zweet, kennis of financieren, maakte het mogelijk om deze collectieve droom te realiseren.


Met de bouw van deze NatuurTempel creeren we dan ook een "clubhuis" voor duurzame en bewuste initiatieven, gangmakers en koplopers. Het is een plek voor co-creatie, ontspanning en verbinding.

Ook een bijdrage leveren aan de bouw van de NatuurTempel?

Zonder de donaties van onze sympathisanten was deze droom nooit zover gekomen! We sparen nu nog voor een andere cover voor de dome, deze is tijdelijk van plastic, maar wil uiteindelijk van materiaal gemaakt worden.

Wil jij dit project een stukje vooruit helpen? Wij zijn heel blij met giften in de vorm van bruikbare materialen en dergelijke. Voor de onmisbare financiële giften kun je storten op reknr:


NL79 RBRB 0778 2289 32 tnv Stichting Earth Awareness 

svp vermelden dat het om een donatie gaat - zorg dat we je weten hoe we je kunnen bereiken als je het leuk vind om een persoonlijk bedankje van ons te ontvangen!